Различните материали, от които се изработват детските матраци | BUSINESS.bg

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Дата:

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Неминуемо изборът на детски матрак е сложен. Не само, че трябва да се вземе предвид размера, твърдостта, чистотата и дали е непромокаем, ами трябва да се избере и най-добрият материал, от който да е изработен. Това изисква определени знания за матраците и материалите.

Според E-sleep.bg матраците могат да бъдат изработени от много различни материали. Има някои по-скъпи, други по-издръжливи и трети, които осигуряват повече комфорт и подкрепа за тялото.

Така че, нека разгледаме подробно всеки от тях, за да знаете какво можете да очаквате от всеки един вид матрак:

  • Мемори пяна
  • Пяна
  • С пружини
  • Латекс
  • Зелен матрак
  • Надуваем дюшек

Детски матраци от мемори пяна

Матраците с мемори пяна са едни от най-популярните матраци в наши дни. Това е висoко-еластичен материал, който работи много добре за поддържане на хладна температура през нощта, както и има тенденция да реагира много добре при натиск.

Едно от нещата, които трябва да имате предвид при този вид матраци е, че те ви осигуряват „прегръдка“. Това означава, че вашите деца ще бъдат обгърнати от матрака. Така че, ако те все още са бебета или дори малки деца, не бива да избирате този материал, тъй като той може да бъде опасен за малки деца.

Матрак от пяна

Матраците с мемори пяна бяха еволюция на матраците от пяна. Истината е, че матраците от пяна обикновено са евтини. Независимо от това, те също са склонни да предоставят достатъчно подкрепа на тялото.

Матраците от пяна не са толкова издръжливи, колкото матраците с мемори пяна и не елиминират целия пренос на движение. Така че, ако децата ви споделят едно и също легло, това може да не е добро решение. Когато едното се върти или скача, цялата вибрация ще се пренася върху другото. Крайният резултат е, че и двете няма да спят.

Пружинни матраци

Матраците с вътрешна пружина все още са любимият материал за много родители. В крайна сметка те предлагат добра издръжливост, което е точо това, от което се нуждаят повечето родители.

При матраците с вътрешна пружина, ще забележите, че имате две различни опции: отворена намотка и джобна намотка. В случай, че имате малък бюджет, трябва да изберете отворената намотка. Въпреки че, те не издържат много дълго време, това може да бъде идеалното решение, когато търсите краткосрочно решение. От друга страна, при матраците с вътрешна пружина, всяка намотка е обвита поотделно и не предава движението на другите. Тези матраци са с малко по-висока цена.

Латексов матрак за деца

Латексовите матраци издържат повече време. Освен това, предоставят и добра подкрепа за детското тяло.

Тъй като латексните матраци имат много общи характеристики с матраците от мемори пяна, трябва да сравните двата матрака директно, преди да вземете окончателното решение.

Зелени материали - матраци за деца с алергии

Истината е, че все повече деца имат алергии. Ако децата ви също имат такива проблеми, един от най-добрите матраци, които можете да закупите за тях, са тези, изработени от зелени материали.

Има много различни матраци, които са изработени от зелени материали, а някои дори предлагат специфични хипоалергенна среда. Бактериите не се развиват в среда от естествени продукти и няма да имате проблеми с праховите акари.

Надуваем дюшек

Макар надуваемите матраци да не трябва да се използват редовно, те са изключително удобни. В края на краищата можете лесно да ги носите със себе си, където искате. Така че, ако търсите добър матрак, който децата ви да вземат със себе си на почивки или на семейнo пътуване, определено трябва да ги считате за най-добрия вариант. Никога не е излишно да имате един такъв надуваем дюшек в случай, че ви дойдат гости и трябва да ги настаните.

Вече имате основните знания, за да решите кой е най-добрият матрак за вашите деца. Остава само да прецените какъв размер ще ви е необходим, така че да не сменяте матрак и легло, когато детето порасне малко. Ще е нужно да определите и бюджет, който да похарчите за матрак и спални принадлежности. Не забравяйте и да подберете протектор за матрак, който да осигури чистота и комфорт за вашето дете за по-дълъг период от време.