Кои са най-търсените сортови семена домати за 2020 година? | BUSINESS.bg

Кои са най-търсените сортови семена домати за 2020 година?

Дата: Автор:

Кои са най-търсените сортови семена домати за 2020 година?

Проучване направено от Агроаптека Макадамия 05 в рамките на 2 месеца, показва кои са най-търсените сортови семена домати в България, най-вече от хоби производители, за сезон 2020 година.

На българския пазар има голямо разнообразие от семена за различни видове домати, което прави избора на хоби градинарите много труден, все пак мястото за засяване е ограничено, а разнообразието от размери, вкусове, качества на предлаганите семена за домати е огромно, затова ще ви предоставим възможноста да видите какво търсят най-много хората за настоящия сезон.

Най-търсени производители на сортови семена домати

Като най-търсени се открояват няколко от големите български компании, които всъщност вече са наличили своето име в страната, като фирми предлагащи висококачествени семена от различни видове зеленчуци. 

Опал Зи ООД

Безспорно най-търсеният сорт в последно време е Розова магия предлаган от Опал Зи, това е високодобивен индетерминантен сорт с много едри плодове достигащи 500 гр., а дори в единични случаи и до 1 кг.

Генко Енчев ЕООД

Сортовете домати предлагани от Генко Енчев, които преобладават в търсенето за сезон 2020 са:

  • Хоумстед - розов
  • Биволско сърце - червен
  • Аче
  • Сърцето на Албенга
  • Бонония

Флориан ООД

За търсените семена домати на Флориан може да отбележим, че тенденциите са към профи серията им която се предлага в малки хоби опаковки, което прави възможно всеки хоби производител на домати да засее качествени домати които обикновенно се предлагат в големи разфасовки и цената не е по джоба на всеки, такива са:

  • Розов дар
  • Розали
  • Розалукс
  • Розамакс
  • Финал F1
  • Момини сълзи

Геосемселект ООД

Най-търсения сорт предлаган от Геосемселект е Ръгби, те са ранен, индетерминантен, хибриден сорт,  за ранно и късно производство в оранжерии и на открито. Силата им е в това, че са устойчиви на тютюнева мозайка, вертилициум и фузариум и имат мощно растение. Други семена които попадат в полезрението са и Розов блян и Розалина Роса

Супериор

Супериор като вече добре позната сръбска компания на българския пазар тази година в актива си има два от най-търсените сортове, а именно:  Круна и Медено сърце, но традиционно остава търсенето и за Волвско сърце

ИЗК Марица

Семената домати предлагани от пловдивския институт ИЗК Марица, поради високото си качество и силна устойчивост са все така търсени и този сезон, но превез взема сорта Розово сърце.

Като заключение можем да си направим извод, че най-търсени са едри месести домати достигащи до килограм и дори повече, като преобладава търсене за розови домати. 

Може да разгледате всички сортови семена домати в онлайн магазина на Агроаптека Макадамия 05 - тук.

РАзгледайте и така актуалните продукти за дезинфекция на ръце и повърхности - тук

Статията беше предоставена от: Агроаптека Макадамия 05

Агроаптека Макадамия 05 - Вижте още

Агроаптека Макадамия 05

В агроаптеката може да намерите препарати за растителна защита, торове, семена, градински инвентар. Ще ви помогнем в избора на хоби и професионални семена за всички видове култури. Онлайн магазин: agroapteki.com
Пловдив, бул. Княгиня Мария Луиза 49





Мнения за Кои са най-търсените сортови семена домати за 2020 година?


Все още няма мнения.

Напиши мнение за Кои са най-търсените сортови семена домати за 2020 година?


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.

Партньори