Принтери за етикети - как да изберете подходящия за вашите нужди? | BUSINESS.bg

Принтери за етикети - как да изберете подходящия за вашите нужди?

Дата:

Принтери за етикети - как да изберете подходящия за вашите нужди?

Принтерите за етикети са важна необходимост за редица малки и големи бизнеси. Ако и на вас ви предстои да изберете принтер за етикети, който да отговаря на вашите бизнес нужди, вероятно вече сте се сблъскали с огромното разнообразие от модели, които се предлагат на пазара. Богатата гама от модели, която множеството компании произвеждат, предлага различни характеристики в широк ценови диапазон.

В случай, че нямате опит и наблюдения в тази сфера, изборът на принтери за етикети може да се превърне в трудна задача. За да сте сигурни, че ще бъдете доволни от покупката си и ще сте избрали подходящото устройство за вашите нужди, добре е предварително да си набележите критерии, на които принтерът трябва да отговаря.

За да ви помогнем в това начинание, в тази статия обобщаваме най-важните критерии, които трябва да вземете предвид, когато избирате принтер за етикети. Вижте кои са те:

Определете бюджет, който може да отделите

Добра идея, преди да пристъпите към покупка, е първо да помислите за бюджета, който може да отделите. Както вече споменахме, в зависимост от марката и предлаганите характеристики, цените на принтерите за етикети варират.

Когато избирате обаче, не се фокусирайте единствено върху посочената цена. Много важно е да предвидите също разходите, които са необходими за поддръжка и консумативи на устройството. Важен показател е живота на печатащата глава т.е на колко км отпечатани етикети подлежи на смяна. Ако ви е нужен принтер за термотрансферен печат трябва да знаете с какъв вид термотрансферни ленти ще печатате и каква е тяхната цена. Може да останете изненадани от това колко бързо се събират разходите за консумативи, ако сте избрали да закупите евтин принтер за етикети. За да избегнете подобни изненади, е разумно да направите предварителни изчисления и да получите по-ясна представа за това какви ще бъдат разходите ви след една година.

Скорост на печат

Още един важен критерий, който в никакъв случай не бива да подценявате, това е скоростта на печат. Наличието на принтер за етикети, който може да печата повече етикети, защото е по-бърз, определено ще рационализира вашите бизнес процеси. Броят на етикетите в минута или инчовете в секунда са спецификации, за които трябва да внимавате, когато избирате подходящ принтер за етикети.

Обем на печат

По същия начин, обемът на печат на принтера може да повлияе на вашия бизнес. Ако трябва да отпечатате огромен обем етикети, по-ефективен е принтер за етикети, който има функция за автоматично отрязване.

Качество на печат

Този показател също се нарежда сред най-важните, които да вземете предвид. Първо разбира се, трябва да знаете от какво качество на печат се нуждаете. Ако за нуждите на вашия бизнес ви трябват висококачествени етикети, с отлична четимост, които не се размазват и не избледняват, тогава ще ви се наложи да инвестирате в по-висок клас принтер за етикети, тъй като обикновено цената и качеството вървят ръка за ръка. Ако разделителната способност за вас е важна, може да потърсите принтер за етикети, който предлага по-високи dpi (точки на инч).

Това са едни от най-важните критерии, на които да обърнете внимание, когато избирате принтер за етикети. Разбира се, добре е да помислите и за други характеристики като удобство и лесно ползване, свързаност и т.н., които ще ви гарантират допълнителен комфорт при работа с устройството.

Ако търсите принтери за печат на етикети, разгледайте атрактивните предложения на Елекс Груп Холдинг. Освен богата гама от принтери за етикети, компанията предлага и печат на самозалепващи етикети на ролка.