Часовниците Casio G-Shock и Toyota обединяват усилия, за да създадат един уникален ръчен часовник | BUSINESS.bg

Часовниците Casio G-Shock и Toyota обединяват усилия, за да създадат един уникален ръчен часовник

Дата:

Часовниците Casio G-Shock и Toyota обединяват усилия, за да създадат един уникален ръчен часовник

Японската марка ръчни часовници Casio и японския автомобилен производител Toyota си сътрудничиха, за да създадат едно уникално творение – лимитиран цифров удароустойчив часовник G-Shock, който може да бъде най-трудният произведен досега.

Часовниците Casio G-Shock обикновено са проектирани да издържат на особено тежки физически и атмосферни условия, а чисто новият дигитален часовник GWG-2000TLC-1A от колекцията Mudmaster представлява здравата мисия на марките G-Shock и Toyota Land Cruiser.

Това обаче не е един от най-добрите смарт часовници, произвеждани досега. Като по-традиционен часовник, с него няма да можете да проследявате статистики, да слушате музика или да осъществявате телефонни повиквания, подчертават от сайта за часовници Chasovnici-bg. Въпреки това, часовникът е създаден да издържа на среди, от които повечето „интелигентни” смарт часовници вероятно няма да се справят и ще се повредят.

Новият дигитален часовник G-Shock Mudmaster всъщност е четвъртият модел, направен в сътрудничество с Toyota Land Cruiser и, както повечето часовници G-Shock, така и той е създаден да издържа на изключително тежки атмосферни условия, като същевременно поддържа изненадващо тънка конструкция на корпуса от 16,1 мм дебелина. Часовникът е вече на световния пазар от началото на  февруари 2022 г., но никак не е евтин. Цената му е около 1500 лева в магазина на Chasovnici-bg.

Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000TLC-1A е лимитирана серия и се отличава с уникален, опръскан с кал дизайн, който изглежда наподобява автомобилът Toyota Land Cruiser – здрав и издръжлив автомобил в екстремни и кални условия. Часовникът дори разполага с уникален заден капак на корпуса, гравиран с логото на Toyota Team Land Cruiser.

Вече споменахме, че този ръчен часовник е създаден да издържа на условия, които другите часовници просто не могат. Както на повечето от новите модели G-Shock, така и този модел е със здрава конструкция от въглеродни влакна. Корпусът е от въглеродна сърцевина и е много здрав. Това звучи така, сякаш няма да се счупи лесно, ако изобщо се счупи някога. Водоустойчивостта на този часовник е 20 BAR, което е достатъчно за издръжливост на няколко метра дълбочина.

По отношение на функциите, новият дигитален часовник Mudmaster звучи сякаш е доста подреден. Снабден е с технологията за презареждане на акумулаторни батерии Tough Solar на Casio, мултилентово 6 атомно отчитане на времето, както и сензори за барометрично налягане, надморска височина и температура. Подобрената четливост на циферблата, изключително дебелите стрелки и двойно LED осветление завършват часовника докрай.