Топ 3 автоаксесоари за пролетта | BUSINESS.bg

Топ 3 автоаксесоари за пролетта

Дата:

Топ 3 автоаксесоари за пролетта

Пролетта е време за промяна. След дългата зима най-после всичко се събужда за живот. Това е и времето, когато повечето собственици на коли решават да вдъхнат нов живот на автомобила си. За целта трябва да изберат най-подходящите пролетни автоаксесоари.

Покривало за кола

Един от най-търсените през пролетта автоаксесоари е специално създаденото да предпазва автомобила покривало за кола. То има няколко функции – предпазва колата от влиянието на околната среда и по-специално от прах, дъжд, слънце и градушка, но също така може да бъде полезно и при риск от случайни одрасквания при преминаване покрай спрелия автомобил.

Покривалото за кола се изработва от висококачествени материи, които се различават по своята здравина и водонепропускливост. Има покривала, които предпазват само от прах и ожулвания, както и по-висок клас, които са специално създадени да понесат по-суровите условия на околната среда.

При избора на покривало за кола трябва да прецените размерите на вашия автомобил и да изберете покривало, което е достатъчно голямо, да го покрие напълно.

Тапицерия за кола

Калъфите за седалки се наричат още тапицерия за кола. Всеки автомобил идва с оригинална тапицерия, но тя може лесно да бъде повредена или да се замърси, особено, ако се возят в колата деца или други често сменящи се пътници. Затова е добре да помислите за допълнителна тапицерия за кола, която да предпази основната.

Тапицерията за кола може да промени и облика на интериора в колата. Различните калъфи за седалки се предлагат в различни цветови комбинации, като по този начин дават възможност на всички собственици на автомобили сами да изберат дизайна на купето.

Съществуват два вида тапицерия за кола – кожена и платнена. Кожените калъфи за седалки са по-луксозни и придават по-скъп облик на автомобила – те се почистват по-лесно и изсъхват по-бързо. Единствен недостатък че, че през лятото може да се изпотяват по-лесно.

Платнените калъфи за седалки са класически, съхнат малко по-бавно, но държат прохладно в горещите месеци.

Каквато и тапицерия за кола да изберете, ще си осигурите още по-комфортно возене в автомобила.

Стойки за телефони

Третите най-често подновявани през пролетта автоаксесоари са така наречените стойки за телефони. Те са изключително полезни за всички шофьори, като значително улесняват управлението на телефона по време на шофиране. Могат да се закрепват на предното табло или върху стъклото. С поставка за телефон всеки шофиращ може да приема лесно обаждания, както и да пуска музика през телефона си, без да му се налага да използва и двете си ръце.

Стойките за телефон се разтягат, за да паснат на различните модели телефони и дори на някои таблети.  

Това бяха трите най-желани пролетни автоаксесоари, а челната петица се допълва още от парктроници и чистачки за кола.