Къде ще откриете най-добрите майстори? | BUSINESS.bg

Къде ще откриете най-добрите майстори?

Дата:

Къде ще откриете най-добрите майстори?

Независимо дали тепърва купувате своя дом или сте решили да правите основен ремонт, то ще са ви нужни майстори. Например, ако решите да асфалтирате пътеката пред дома ви, то ще ви трябва майстор да асфалтира професионално. Експертизата, която един майстор притежава няма как да я притежава всеки един човек, заради това винаги е по-добра идея да потърсите компетентен майстор от Qjob, вместо да попаднете на недостатъчно опитен. Нека да видим кои са различните начини да се сдобиете с майстор.

Можете да откриете майстор в интернет

Безспорно интернет е необятно пространство, където можете да откриете всичко, но възможно ли е да попаднете на експертен майстор, който да ви направи добра шпакловка на стените на къщата например? Отговорът е да. Стига да използвате Qjob можете да подберете добър майстор бързо и лесно. В този сайт майсторите си правят регистрации и описват в какво са добри и колко опит притежават. Когато се нуждаете от водопроводчик и зададете такава задача в сайта, тя се изпраща до майсторите, които имат подходяща експертиза. Който е свободен и има възможност да поеме задачата се свързва с вас. Едното от най-добрите неща, които предоставя тази платформа е възможността да подадете определен период, в който ще ви е нужна услугата.

Например, ако се нуждаете от ремонт на банята и няма да живеете в апартамента в продължение на един месец, то можете да отбележите този период като желан за ремонта. Така майсторите могат да проверяват дали са свободни тогава или вече са поели различен ангажимент. Това е от огромна полза по време на натоварените с ремонти сезони. Ако сте предприемали ремонт лятото, най-вероятно знаете за какво става въпрос и колко е трудно да откриете свободен добър майстор.

Къде ще откриете най-добрите майстори?

Разпитайте близки и познати

Можете да потърсите мнение от близки и познати за майстори, които те са използвали преди и с които имат опит. Едва ли някои от обкръжението ви ще ви откаже да ви даде препоръка за майстор. Това обаче крие рискове от недостатъчно добра оценка. Спрямо платформата, където майсторите биват оценявани от много хора, близките и познатите ви  дават една единствена оценка за препоръчаният майстор, която може да е предубедена и недостатъчно акуратна. Винаги когато избирате някой, който да ви извърши ремонт или услуга се доверявайте на повечето оценки.

Вижте обявите

Един от най-старите методи да си намерите майстор е да потърсите из обявите. Това обаче не го препоръчваме, защото може да ви подведе. Когато срещнете обява, тя винаги е написана по възможно най-позитивния и рекламен начин и може изобщо да не отговаря на реалността. Освен това тук също липсва оценката от други негови клиенти, което в крайна сметка може да се окаже проблем. Няма нищо лошо в обявите, но те не винаги предлагат цялостен поглед върху експертизата. Например има много фирми, в които има млади специалисти, които нямат достатъчно опит с разнообразни задачи им е необходимо време и различни проекти, за да го наваксат. Ако вашият ремонт е лесен, то най-вероятно и такива майстори, биха ви свършили работа. Ако обаче се нуждаете от експерт, то тогава може да е необходимо да потърсите по-дълго време и не само чрез обяви.

Друг недостатък на обявите е, че не се знае, дали майсторът е свободен за периода, в който сте планирали ремонта. Това може да ви затрудни изключително много. Особено, ако сте намерили свободен майстор, но той е свободен само за някои от дните, съвпадащи с вашия план. Тогава трябва да промените плана или да търсите наново майстор или в краен случай да платите на двама майстори, като вторият довърши работата на първият. Всичко това може да бъде изключително сложно за организация, заради това и платформи като Qjob са толкова полезни днешно време, защото спестяват цялото това усилие.

 

Партньори