Как да предпазим дома си от гнездене на птици? | BUSINESS.bg

Как да предпазим дома си от гнездене на птици?

Дата: Автор:

Как да предпазим дома си от гнездене на птици?

Решението на проблема с неприятни следи оставяни от птици по колата или двора на къщата ни се нарича Шипове против птици.

Шиповете представляват тънка пластмасова лента на която са закрепени тънки метални шишове, те се залепват на места където обикновенно кацат птиците оставящи следи и при опит за кацане самата птица се убожда на тях, без това да наранява самата птица, а просто оставя неприятно чувство за нея. 

Подобни шипове против птици не нараняват птиците, а единствената функция която имат е неприятно усещане при контакт с шиповете, което прави кацането невъзможно.

Не позволяват на птиците да кацат и да гнездят по външните части на сградите и съоръженията. 

Приложими са при малки и големи птици като: гълъби, чайки, гларуси, врани, косове и други.

Малките размери на основата и възможноста за регулиране на дължината в точност до 5 см, позволяват гъвкавост в избора на място за монтаж. Подходящи са за тесни повърхности като огради, климатици, рекламни билбордове, подпрозоречни первази и др., но също и за по-големи повърхности като стрехи, навеси, перголи, широки первази и др.

Монтажа на шиповете е лесен и всеки може сам да ги монтира. Самата основа няма положено лепило на нея, а се изпозлват различни видове лепила и силикони, които са UV издръжливи и не вредят на поликарбоната, от което е направена самата основа.

Шиповете не се влияят от ниски температури или сняг. Поставени на покриви или улуци шиповете против птици могат да играят роля на снегозадържащо средство, което  да спре падането на снежни маси от покривите, в същото време здравината и сравнително малката дебелина на самите шипове, позволяват снега да преминава през тях на малки части, което предпазва лентата от отлепване.

Това е един природосъобразен продукт за прогонване на птици и е за предпочитане пред каквито и да е било репеленти или отрови срещу птици.

Подобни шипове имат дълготраен ефект дори след премахването им. Птиците в района вече са наясно, че на тези места не бива да се правят опити за кацане и дори когато шиповете бъдат премахнати те все пак не знаят за това. Така с едни шипове може да отиграете сценарий в който чрез смяна на мястото им периодично да предпазите няколко места от гнездене или кацане на птици.
 

Галерия - Как да предпазим дома си от гнездене на птици?


Статията беше предоставена от: Булмакс 2012 ЕООД

Булмакс 2012 ЕООД - Вижте още

Булмакс 2012 ЕООД

Шиповете против птици BM2012 не позволяват на птиците като гълъби, чайки, гларуси, врани, косове и други да кацат и да гнездят по външните части на сградите и съоръженията. Основите на шиповете против птици BM2012 представляват елементи от UV-стабилизиран поликарбонат.
София, бул. Братя Бъкстон №57

Отрасли:


Други,

Мнения за Как да предпазим дома си от гнездене на птици?


Все още няма мнения.

Напиши мнение за Как да предпазим дома си от гнездене на птици?


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.