Какъв състав имат матраците? | BUSINESS.bg

Какъв състав имат матраците?

Дата:

Какъв състав имат матраците?

Матракът е най-важната добавка за мебел във вашата спалня. Той трябва да бъде удобен, поддържащ и издръжлив. Но какво прави един матрак добър? Нещото, което много хора не знаят за матраците, е, че те се предлагат с няколко различни вида пълнеж. А най-често срещаният вид пълнеж на матрака, който ще намерите, е мемори пяната. Днес ще разгледаме някои от най-разпространените видове пълнеж на матраци.

Матрак с мемори пяна:

Матраците, изработени от мемори пяна, са много по-подходящи за гърба ви, тъй като могат да се оформят според уникалната ви форма и да ви осигурят перфектна опора. Мемори пяната се приспособява към формата на тялото ви и предлага контурна опора. Тя е известна и със своя контрол на температурата. Въпреки това, ако искате да си купите матрак с мемори пяна, има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание:

-Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате матрак от мемори пяна, е дебелината. Ако матракът е по-нисък, той няма да може да осигури достатъчно опора и комфорт.

-Друг важен фактор е плътността на мемори пяната. Колкото по-висока е плътността, толкова по-добра опора ще ви предложи матракът.

-Следващ важен фактор е размерът на матрака. Ако искате да си купите матрак с мемори пяна, уверете се, че сте избрали размер, който ще ви е удобен.

-Последното нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате матрак с мемори пяна, е калъфът. Ако то не е изработено от качествени материали, може лесно да се износи и скъса.

За да ви помогнем да разберете кой вид е най-подходящ за вас на https://sleepzone.bg/matraci-magniflex.html може да разгледате още много предложения.

Матрак с високоеластична пяна:

Това е друг вид пяна, която осигурява чудесна опора и същевременно е достатъчно мека, за да обгърне тялото ви. Тя е много издържлива, така че можете да очаквате да издържи по-дълго от другите видове матраци. Освен това е много лесен за почистване и поддръжка. Можете просто да използвате прахосмукачка, за да отстраните всички замърсявания или прахови частици от повърхността на матрака. Ако има петна, които са твърде трудни за отстраняване, можете да ги избършете и с влажна кърпа. Не забравяйте да го оставите да изсъхне напълно, преди да го поставите отново на спалнята.

Матрак с покет пружини:

Покет пружините са изработени от гъвкави стоманени намотки, покрити с плат или кожа. Те осигуряват твърда опора за тежестта на тялото ви, но позволяват известно движение, така че да можете да се преобръщате свободно, без да се събуждате сутрин с усещане за скованост и дискомфорт. Колкото повече пружини има във всеки матрак, толкова по-твърд ще бъде той. Ето защо, ако предпочитате по-мек матрак, но имате проблеми с гърба, най-добре е да си вземете матрак с по-малко пружини. От друга страна, ако търсите твърд матрак, опитайте се да намерите такъв с повече пружини в него.

Матрак с високоеластична пяна:

Този тип подложка първоначално е разработена за използване в самолетите. Те обикновено са по-твърди от матраците с пружини, което ги прави добър избор за хора, които предпочитат да спят на твърд матрак. Въпреки това той не осигурява толкова голяма опора за гръбначния стълб и гърба, колкото по-традиционните матраци. Този вид матрак може да е най-подходящ за тези, които имат хронични болки в гърба или точки на натиск от лежане по гръб през цялата нощ.

Матрак с латекс:

Латексът е друг популярен вариант, тъй като предлага гъвкавост, без да ви кара да се чувствате сякаш потъвате в подвижен пясък. Въпреки че латексът е по-скъп от другите видове пяна, той е по-дълготраен и има по-малък пренос на движение (което означава, че партньорът ви няма да усеща всяко ваше движение).

Днес на пазара има много различни видове матраци. Всеки от тях може да бъде категоризиран според материалите, компонентите и различните системи за поддръжка. Те са създадени за хора с различни навици и предпочитания за сън. Когато избирате матрак, е важно да изпробвате няколко, за да разберете какво ви харесва най-много.

 

Партньори