Как да изберем доставчик на облачен хостинг | BUSINESS.bg

Как да изберем доставчик на облачен хостинг?

Дата:

Как да изберем доставчик на облачен хостинг?

Тъй като все повече и повече ИТ системи се екстернализират, да се уверите, че избирате правилните облачни доставчици, стана критично важно за дългосрочния успех. Наличният пазар обаче е огромен, с безброй доставчици, предлагащи още по-голям брой услуги. От пазарни гиганти като Microsoft, Amazon и Google до по-малки нишови играчи, предлагащи услуги по поръчка и оформяйки конкурентра Cloud VPS хостинг цена.

Как да изберете правилния доставчик на облак от толкова много?

Отговорът е дефиниран процес на подбор и доставка, подходящо съобразен с вашия уникален набор от нужди. Събрахме ключовите фактори в окончателен списък от 8 области на разглеждане.

Време – Кога да избера облачен доставчик?

Преди да можете ефективно да изберете подходящ доставчик, трябва да разберете вашите специфични бизнес нужди. Това звучи доста очевидно, но изясняването на вашите специфични изисквания и минимални очаквания, преди да оцените доставчиците, гарантира, че ги сравнявате всички с вашия контролен списък, вместо да сравнявате един с друг. Това е най-бързият начин да преминете от дълъг списък към кратък списък и да достигнете до предимствата на Clowbe.

Въоръжени с яснота относно техническите изисквания, услугите, сигурността, управлението на данните и управлението на услугите, можете по-ефективно да разпитвате вашата избрана група от потенциални доставчици.

Също така си струва да се отбележи, че когато мигрирате приложения и работни натоварвания към облака, специфичните среди, които избирате, и услугите, предлагани от вашия доставчик на облачни услуги, ще определят необходимите конфигурации, работата, която трябва да свършите, и помощта, която можете да получите от доставчика, правейки го.

Следователно в идеалния случай трябва да изберете вашите доставчици, след като сте идентифицирали вашите кандидати за миграция в облак, но успоредно с анализирането и подготовката на тези работни натоварвания за миграция.

Как да избера доставчик на облачни услуги?

Когато става въпрос за избор на облачен доставчик, изискванията, които имате, и критериите за оценка, които използвате, ще бъдат уникални за вашата организация. Въпреки това, има някои общи области на фокус по време на всяка оценка на доставчика на услуги.

Групирахме ги в 8 раздела, за да ви помогнем ефективно да сравнявате доставчици и да изберете този, който предоставя стойността и ползите, които вашата организация очаква от облака.

  • Сертификати и стандарти
  • Пътна карта за технологии и услуги
  • Сигурност на данните, управление на данните и бизнес политики
  • Зависимости от услуги и партньорства
  • Договори, реклами и SLA
  • Надеждност и производителност
  • Поддръжка при миграция, планиране на заключване на доставчика и излизане
  • Бизнес здраве и фирмен профил

Преди да заложите на конкретен доставчик ви съветваме да разгледате дали притежават тези 8 важни за вашия бизнес точки. Не се колебайте да разгледате сайта по-горе и да получите ценни съвет и информация от специалистите, които с удоволствие ще ви обърнат внимание. Плановете също са от голямо значение, затова не подценявайте финансовата гледна точка, която може да бъде ключова за по-малките бизнеси или ограничения капитал. Какви са важните точки, които ще ви помогнат да намерите правилния облачен хостинг доставчик и беше ли ви полезна статията с нашите съвети, трикове и предложения?

Партньори