Как да подберем седмично меню от брошурата на супермаркета? | BUSINESS.bg

Как да подберем седмично меню от брошурата на супермаркета?

Дата:

Как да подберем седмично меню от брошурата на супермаркета?

Все повече потребители избират големите вериги супермаркети за седмичното си пазаруване. Класическите им предимства включват по-големия избор, постоянните отстъпки и удобното ключово разположение в населеното място.

Оказва се обаче, че редовното пазаруване в популярни супермаркети може да ни помогне и в организирането на пълноценно и здравословно седмично меню. Тази задача става изключително лесна, когато използваме техните брошури. Останете с нас, за да разберете защо тези безплатни рекламни материали биха могли да се превърнат в ключа към лесното съставяне на менюто за цялото семейство у дома.

Край на главоблъсканицата „Какво да сготвя довечера?“

Всяка домакиня изпада в тази неразрешима дилема поне три пъти седмично. Когато не сме наясно какво да приготвим за закуска, обяд или вечеря, на практика нямаме и идея какво да напазаруваме. За щастие, големите супермаркети като Kaufland ни дават ключови насоки в своите седмични брошури. Разглеждайки основните продукти на фокус за конкретния период, идеите започват да валят една след друга.

Седмичната брошура в помощ на бюджетното седмично меню

Не е нужно да харчите много пари, за да се храните пълноценно и качествено. Вашето седмично меню може да е едновременно изключително здравословно и на сметка.

Тайната е да използвате седмичната брошура. В нея супермаркетите ви дават информация кои продукти са с намаление за предстоящите седем дни. На тяхна база можете бързо и лесно да прецените какво да сготвите в Понеделник, Вторник и така чак до Сряда.

Пълноценно меню с продукти от всеки раздел в брошурата

За някои хора е трудно да намерят стратегия, чрез която да си осигурят не просто качествени, но и разнообразни хранителни продукти за всеки един от седмицата. Здравословното хранене не бива да представлява фокусиране само върху супер храни с високо съдържание на полезни хранителни вещества.

Здравословното хранене предполага включване в менюто на различни видове продукти, защото всеки един от тях носи индивидуални предимства и полезни качества. Старайте се винаги да подбирате артикули от всеки раздел на брошурата – свежи плодове и зеленчуци, млечни продукти, месо, варива и така нататък.

Седмичната брошура ни стимулира да се храним със сезонни продукти

Без значение в коя част от годината се намираме, важно е менюто ни за седмицата да включва сезонни продукти. Обикновено, големите супермаркети не просто предлага такива, ами ги поместват в брошурата си и то на специална цена. Причината е, че когато дадени продукти са в сезона си, от магазина ще имат големи количества от тях и те трябва да се продадат, докато са още пресни и свежи.

Насочете вниманието на цялото семейство върху седмичната брошура

За да не се провалят опитите ви за експериментиране с нови продукти и ястия в кухнята, се застраховайте предварително. Когато живеете с много хора, няма гаранция предпочитанията ви за вечеря да съвпаднат с техните. За да няма разочаровани на семейната трапеза, а и за да не хвърляте храна, включете всички в организирането на седмичното меню.

Съберете семейния съвет и отворете брошурата на любимия ви супермаркет. Нека всеки посочи какво му се яде в идните дни. С повече усилия, достатъчно време да се нагодите и някой друг компромис от ваша страна, в крайна сметка ще имате перфектното меню за седмицата.

Подбирайте продуктите в магазина и за дневното меню според годността им

Ако предпочитате да пазарувате за цяла седмица напред, това е важен съвет, който трябва да спазвате. Идеята е да започнете седмичното меню с хранителните продукти с кратък срок на годност. Някои храни могат да се замразят – като месото, например – но за други подобно съхранение ще ги лиши от полезните им нутриенти. Добра идея е за последните дни от седмицата да оставите пакетираните продукти.

Подборът на ястия за всеки ден от седмицата с брошури като тази https://www.kaufland.bg/broshuri.html ще превърне готвенето, а и организирането на домакинската работа в детска игра. А освен това, този подход за пазаруване ще ви спести средства и ще подобри качеството на хранителния ви режим.

Партньори