Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране | BUSINESS.bg

Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране

Дата:

Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране

Проектирането на собствен дом е невероятна възможност. Можете да създадете пространство, което е идеално подходящо за вашите предпочитания и начин на живот.

Но откъде да започнете?

Как решавате какво да поставите в дома си и как създавате планове, които един архитект или строител може да следва?

Когато проектирате свой собствен дом, можете да създадете нещо уникално подходящо за начина, по който живеете. Помислете за начина си на живот и как вашият мечтан дом трябва да отразява това. къде се събира семейството ти - Кухненски маси VidaXL? Никой не забравя да включи кухнята и спалните в своя план, но се уверете, че имате и място за отдих(например легло 120 200).

Колко място за съхранение ви е необходимо? Къде ви трябва? Например, може ли по-голямата част от гардероба ви да бъде в спалните или искате голям килер за съхранение на зимни дрехи?

Решете цялостната визия на вашия дом. Уверете се, че сте наясно с личния си стил на декориране и предпочитанията си за дизайн, така че да не бъдете отклонени или объркани от други стилове по време на процеса.

Съпоставянето на мащаба на мебелите с мащаба на една стая е от решаващо значение. Диванът с дълбоки секции може лесно да препълни малка стая, а тънките столове могат да се изгубят в широко отворено таванско помещение. Преди да започнете да проектирате, измерете дължината и ширината на всяка стая, която възнамерявате да декорирате, заедно с височината на тавана и елементите, които могат да ви пречат – стълби, колони, радиатори и други препятствия. Също така е добра идея да измерите отворите на прозорците, заедно с пространството на стената под, над и отстрани на всеки от тях, за да се подготвите за покриване на прозорци.

Вътрешното осветление е един от най-важните декориращи аспекти на всяко жилищно пространство; има способността да променя настроението на стаята точно както илюзиите за възприемания размер на стаята.

Опростено, външният вид на пространството се демонстрира от светлина, отразяваща се върху повърхностите на стените. Някои видове светлини подобряват това, като добавят повече светлина върху стените/тавана. Добрият план за осветление обаче съчетава и трите форми на осветление, за да осветява зона според стила и целта.

Искате ли нещата да са леки и ярки? Обичате по-топли тонове, по-студени или смели цветове? Избирането на един цвят (или много подобни цветове) за всички стени в дома ви не само гарантира, че вашите цветови схеми преминават от стая в стая, но елиминира главоболието от опитите да разгледате милион различни мостри на боя.

Всички имаме предмети, които обичаме да показваме, било то от нашите пътувания или сувенири. Ако комбинирате тези предмети с подаръци или последното си пазаруване, можете да се окажете с много бъркотия, която лесно може да заеме пространство. Не само става визуално натоварено, но и прави малките пространства да се чувстват още по-малки.

Накрая нанесете слой аксесоари. Това са нещата, които наистина завършват една стая. Растенията и дървото придават живот на всяко пространство. Уверете се, че в стаята ви има множество текстури. Уверете се, че има достатъчно осветление.

Партньори