Ползи от популяризиране чрез видео реклама | BUSINESS.bg

Ползи от популяризиране чрез видео реклама

Дата:

Ползи от популяризиране чрез видео реклама

Създаването на реклама за конкретен продукт или услуга оказва огромно позитивно влияние върху популяризирането му. Най-добрия вариант за изработване на ефектна видео реклама е да се доверите на професионалисти. Те ще вземат предвид вашата идея, но ще я развият по най-добрия начин – с налични познания и техника.

Процесът стартира с развиване на главната идея. То се осъществява заедно с клиента. Ако той не е предвидил нищо конкретно – обсъждат се всички възможности. Планира се цялостната концепция на база бизнес модела, целевата аудитория и самия продукт. Търсят се подходящи лица за представянето и се организира добре обмислен сценарии. Това са предварителните стъпки, след които идва ред на самото заснемане, обработка и конвертиране на завършената реклама в няколко различни формата. Целта на това действие е да може да се използва във всички социални мрежи и важните за клиента платформи.

Процес на създаване на видео реклама за продукт

Когато работите с професионалисти, първоначално ще проведете един по-продължителен разговор, за да могат те да получат достатъчно информация. Срещата може да се осъществи чрез конферентен разговор или лично – според практиката на фирмата и предпочитанията на клиента.

Съвсем скоро – само доо няколко работни дни след това ще ви представят план за действие и предложения за изготвяне на видео реклама.

Заснемането би могло да се извърши навсякъде, като транспортните разходи се покриват от клиента. Няколко дни след заснемането ще получите и първоначалната версия на видеото, за да я прегледате. Ако считате, че има нужда от корекции – имате пълно право да поискате такива. Те ще отнемат още няколко дни, но все пак крайният продукт е добре да бъде точно това, което си представяте.

Ефикасност на продуктовата видео реклама

Днешният свят до голяма степен е доминиран от визуално представяне на съдържание и кратко време на внимание, така че в тези условия продуктовите видеореклами представляват един мощен инструмент за грабване на интереса на публиката. Естествено, това ще доведе и печалбите след себе си. Този тип реклами отдавна не са луксозно допълнение към маркетингова стратегия – превърнали са се в основна необходимост. Без значение къде се реализира възпроизвеждането, динамиката на видео рекламата е несравнима. Толкова въздействащи са най-вече заради движещите се визуализации, съпътствани от звук и разказ. Този формат ангажира аудиторията повече от обикновен текст или статични изображения. Това от своя страна води до действие и повишено припомняне на марката.

Гъвкавост в различните платформи

Съществуват различни видове видео реклами, като те могат да бъдат пригодени за пасване на различни платформи, а така максимално да се увеличи обхватът и въздействието.

По-висок процент на реализация

Онези зрители, които се запознаят с артикула или услугата чрез продуктови видео реклами, е значително по-вероятно да направят покупка или да предприемат желано действие, увеличавайки процентите на реализация. В крайна сметка това е основното, което търси поръчителят на рекламата.

По-добра SEO ефективност

Търсачките лансират приоритетно страниците, които ангажират потребителите. Това е много полезно за бизнеса, а начина да се случи е чрез публикуване на видео реклами, които да задържат вниманието на зрителите. Така сайтовете са в състояние да получат по-добро SEO класиране.

Възможност за споделяне в социалните мрежи

Видео рекламите, които успяват да ангажират зрителя, имат значително по-висок потенциал, тъй като се споделят в платформи на социални медии и по този начин увеличават обхвата постоянно.

Стимулира мобилната ангажираност

Мобилните потребители не спират да растат, а това прави продуктовите видеа, като реклама за продукт, оптимизирани за мобилни екрани, потенциални за достигане на по-широка аудитория. Те продажбите, както и разпознаваемостта на марката, а това също е важно за бизнеса.

Може да се каже, че продуктовите видео реклами стоят в основата на съвременния дигитален маркетинг. Когато са направени професионално, резонират по най-добрия възможен начин със стремежите и емоциите на зрителите и дават възможност на съответната марка да се открои.

Партньори