Иновация в изграждането на покриви | BUSINESS.bg

Иновация в изграждането на покриви

Дата: Автор:

Иновация в изграждането на покриви

Фирма Руф Къмпани ООД успешно въведе скандинавска инвационна технология в изграждането на висококачествени покривни конструлкции чрез технология за метални керемиди.

Технологията за този вид покрив е създадена във Финландия преди 50 години и е получила там невероятни отзиви, както и в голяма част от страните в Европа. 

Технология на металните керемиди

Металните керемиди представляват профилирани метални листове с определена шарка наподобяваща познатите керемиди тип „Mизия“, но изходният материал е висококачествена тънколистова стомана с дебелина 0.5 мм, еднородна по химичен състав и механични свойства, покрита с цинков слой – 275 гр/м2 и полимерно покритие – 25 µ. 

Металните керемиди са много здрави, не се нуждаят от почистване и с годините не губят устойчивостта си спрямо различни въздействия. В допълнение те са леки , може да се поставят върху вече съществуващи покриви. Незапалими са, излъчват топлина при нагряване и стопяват снега и леда. Издържат ветрове със скорост 180км/час. Металните покриви са енергетично ефективни , отразяват топлината и тя не се губи.Така може да се спести повече от 20% ,от сметката за отопление.

Ето и част от предимствата на металните керемиди

  • Малко тегло – 4,5 кг/м2, в сравнение с традиционните керемиди, тежащи около 50 кг/м2 – от тук по-лека носеща конструкция. 
  • Устойчивост на бурни промени във времето като силен вятър, снежни бури, силни летни жеги, градушки и други.
  • Дълъг срок на експлоатация, без поддръжка – над 50 години.
  • Бърз и сух монтаж - при монтажа на металните керемиди няма мокри процеси и това прави процеса не зависещ от климатични условия
  • Много красив външен вид
  • Практични за ремонт на стари сгради, без промяна на конструкцията.
  • Възможност за съчетание на един цвят и материал – керемиди, улуци, обшивки, снегозадържащи системи и т.н. 
  • Ниска цена, която се възвръща с дълготрайността на металните керемиди.
  • Устойчивост при пожар – металните керемиди не горят, т.е. те са абсолютно пожароустойчиви.

Галерия - Иновация в изграждането на покриви


Видео - Иновация в изграждането на покриви


Roof Company - Метални керемиди и покриви - видео 1

Статията беше предоставена от: Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД - Вижте още

Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД е една от водещите компании в продажбата и монтажа на метални керемиди в България. Вече повече от десет години се занимава с изграждане на покриви и продажба на покривни материали. Покривите с метални керемиди възникват преди повече от 50 години във Финландия.
София, бул. Симеоновско Шосе 120

Мнения за Иновация в изграждането на покриви


Относно: металните покриви

Публикувано от: , на: 2020-01-02 14:34:59
Поставих от въпросните метални керемиди на къщата ни преди няколко години и смятам че е най-добрата инвестиция която сме правили.

Напиши мнение за Иновация в изграждането на покриви


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.