Характеристика на сгъваемите тавански стълби  | BUSINESS.bg

Какво представляват сгъваемите тавански стълби?

Дата: Автор:

Какво представляват сгъваемите тавански стълби?

Характеристика на сгъваемите тавански стълби 

Ако имате къща и разполагате с таванско помещение, чрез сгъваема таванска стълба можете да използвате помещението като склад или дори стая за пребиваване. Този вид стълби се поставят на отвори тип капандура и посредством механизъм се скриват в самото таванско помещение. Те позволяват много с лесен и безопасен достъп до помещението, което го превръща от рядко посещавано такова, в помещение с постоянен достъп. 

Факта че сгъваемите тавански стълби се прибират и не пречат на  коридора или помещението на по-ниския етаж,  ги прави много практични и реално спестяват пространство. Освен това те се вписват в ширината на плочата към която са монтирани. В прибрано положение сгъваемата стълба остава незабележима.

Сгъваеми тавански стълби  Fakro  

Руф Къмпани, като компания изработваща покриви с метални керемиди, в портфолиото си ще Ви предложи и сгъваеми тавански стълби Fakro .

Стълбата е с товароносимост до  200 кг.  При лабораторни тестове, с натоварване до 600 кг, не са регистрирани трайни деформации.

Стълбите Fakro са изработени от иглолистен материал или метал, с цел да задоволи всички нужди на пазара. Те са окомплектовани с термоизолиран капак и метална ръкохватка за по лесно отваряне.   Термоустойчивият бял капак с U–стойност 1,1 W/m²K осигурява добра топлоизолация. 

Монтажът им е изключително лесен, а бялата метална каса позволява бърз монтаж в тавана и нивелиране на стълбата.

Стълбата е снабдена с уплътнение, което осигурява плътност между капака и касата и не позволява нахлуването на студен въздух.  

Дървените тавански сгъваеми стълби на Fakro са изработени от висококачествен, импрегниран иглолистен материал, металните от своя страна освен  със здрав и качествен материал се характеризират с типа на изтегляне, а именно тип хармоника, който осигурява лесен и сигурен достъп до таванското помещение, а в същото време пести място.

Заради уникалната ножична система, прибирането ? спестява място и позволява монтирането ? и в по малки пространства. Елементите на сгъваемата стълба - тип хармоника, са проектирани така, че да намалят риска от нараняване и да осигурят безопасност при слизане и качване. 

Напасването към съответната височина на стаята става много лесно, само чрез специално регулиране ъгъла на капака. Така не се налага изрязването ?, защото металните елементи - тип хармоника могат да застанат под всякакъв ъгъл. Регулируемият ъгъл на стълбата позволява лесна промяна на височината без изрязване на стълбата.

Стъпалата са проектирани със система против хлъзгане, чрез изсечени бразди,  в стъпалата предпазващи от хлъзгане и падане.

Руф Къмпани ще ви даде препоръки за най-добрия избор на таванска стълба за вашия дом и ще ви предложим професионален монтаж.

Статията беше предоставена от: Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД - Вижте още

Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД е една от водещите компании в продажбата и монтажа на метални керемиди в България. Вече повече от десет години се занимава с изграждане на покриви и продажба на покривни материали. Покривите с метални керемиди възникват преди повече от 50 години във Финландия.
София, бул. Симеоновско Шосе 120