Какво е  Хидроизолационно покривно Фолио | BUSINESS.bg

Какво е  Покривно Фолио?

Дата: Автор:

Какво е  Покривно Фолио?

ПАРОПРОПУСКЛИВИТЕ ПОКРИВНИ ФОЛИА се използва като първоначален покривен слой за скатни покриви, като подложки за хидроизолация за прекъснати покривни покрития според PIN - EN -13859 - 1 - Септември 2010.

Покривното фолио се влага, като първоначален слой под всички покривни материали положени върху летвена скара върху невентилирани или вентилирани покривни системи. 

Използва се и като дистанционен слой уплътняващ топлоизолация под покривно покритие монтирано върху дъсчена обшивка на покриви с нисък наклон до 10 градуса, както и като уплътняващ слой за покривни материали монтирани директно върху дъсчена обшивка под плочките например от фибро - цимент, метални плочки във вентилирани и невентилирани покриви.

Хидроизолационното фолио може да се използва и като ветроизолация на стените на вентилируеми окачени фасади на дървено - скелетна или метална конструкция, както и като топлоизолация и уплътняващ слой на дървени и бетонни тавани.

Паропропускливи Покривни фолиа

Покривните мембрани изпълняват ролята на защитен първи слой,  като предпазват конструкцията на покрива от проникване на влага.

Покривните Фолиа значително подобряват изолационните качества на основното покривно покритие върху летвената скара или дъсчена обшивка.

Предимства на покривните фолиа за живущите в сградата  

Използването на Покривни фолиа в покривните конструкции дава много предимства, както за обитателите на сградата, така и за изпълнителите на покрива.

 • висока влагопропускливост отвътре навън
 • висока водонепропускливост отвън навътре
 • устойчивост на UV лъчи

Предимства на покривните фолиа за стрители и монтажници

 • много лек и гъвкав материал
 • изключително лесен монтаж
 • висока механична якост
 • Други предимства на покривните фолиа на Руф Къмпани
 • защита от конденз и влага
 • допълнителен дренажен слой и защита на покрива от течове
 • водонепропускливост
 • ветрозащита

Покривно Фолио ROOF COMPANY therm 110

ROOF COMPANY therm 110 е паронепропускливо фолио осигуряващо ефективна защита срещу проникване на водна пара в топлоизолацията от лидера в бранша в изработквата на покриви с метални керемиди Ръф Къмпани. Покривния слой от алуминий екранира топлината обратно в помещението като намалява загубите на топлинна енергия. Усилващия слой от полиетиленова мрежа увеличава механичната якост на продукта.

Инструкции за монтаж на Покривно Фолио от Руф Къмпани

Тук ще ви представим най-важните правила за монтажа на покривно фолио

Благодарение на високата си поропропускливост Фолио Руф Къмпани два възможност за поставяне дренаж на покрива, обаче само когато се осигурява постоянен поток на свеж въздух под керемидите по дължина на покривната скара.

Потока на въздуха изкарва навън водните пари преминаващи през фолиото. Ето защо входно - изходния отвор на вентилационното пространство не бива да бъде задръстван и трябва да бъде защитен добре от животни и птици с цел по - добра вентилация. Височината на пролуката трябва да бъде избрана в съответствие с размера на покрива.

Хидроизолационно Фолио може да бъде монтирано директно върху топлоизолацията монтирана на покривната конструкция в използваемо подпокривно помещение където изолацията се поставя на тавана. 

Монтира се със сивата страна навътре и с надписите навън. Основно монтирането на фолиото се състои от добре монтирана контра - летва, ако има нужда от помощно монтиране тогава фолиото се приковава директно върху гредите с пирони с широка глава или скоби. Пироните или скобите трябва да се поставят под контра - летвите.

Най-ефективния начин да се положи фолиото е да се започне от стрехите - хоризонтално, като следващата лента фолио припокрива предходната.

Размера на припокриващия слой зависи от размера и наклона на покрива. Покривно фолио от Руф Къмпани може да бъде подредено и косо или перпендикулярно на стрехите, ако се налага. В този случай вертикалния припокрит слой трябва да се залепи с помоща на самозалепващи се ленти.

Последната лента на фолиото се поставя на билото или на хребета на покрива на гънка в размер минимум на 15 сантиметра. Така че билото да бъде покрито два пъти с подпокривно фолио. 

При монтажа на фолиото трябва да се внимава най-вече при капандури, тавански прозорци, антени, слънчеви колектори и други елементи които могат да нарушат целостта на покривното фолио.

Статията беше предоставена от: Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД - Вижте още

Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД е една от водещите компании в продажбата и монтажа на метални керемиди в България. Вече повече от десет години се занимава с изграждане на покриви и продажба на покривни материали. Покривите с метални керемиди възникват преди повече от 50 години във Финландия.
София, бул. Симеоновско Шосе 120

Мнения за Какво е  Покривно Фолио?


Все още няма мнения.

Напиши мнение за Какво е  Покривно Фолио?


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.