Производство и търговия с култивирани и диви гъби

Областни градове

Пловдив
Произвежда деликатесни зеленчукови консерви за износ и вътрешен пазар, стерилизирани диворастящи и култивирани гъби

Търговище
Производство на туршии и консерви от плодове и зеленчуци, търговия с хранителни продукти, дистрибуция. Производство на култивирана печурка. Отдаване под наем на складова и хладилна п

Пловдив
Произвежда мицел за различни гъби.

Стара Загора
Основен предмет на дейност на дружеството е гъбопроизводството. За целта същото притежава производствени помещения и е изградило две производствени инсталации. Притежава регистрация,като земеделски производител.

Озеленяване

Изкупуване производство преработка съхранение на диворастящи и култивирани плодове и зеленчуци и гъби. Ние сме комбинативна фабрика, построена на 30.03.2005г. по програма “САПАРТ”. Изключително добре подредена и построена съобразно с региона и продуктите намиращи се в същия район.

Търговия с гъби, зеленчуци, диворастящи и култивирани плодове, билки, подправки.

Търговия с пресни, замразени и сушени гъби.

Търговия с гъби и плодове.

София
Производство и търговия с гъби.

Производство и търговия с култивирани и диви гъби


В земите на България свободно растат много видове ядливи гъби. Всяка година се организират кампании по събиране изкупуване и последваща преработка на гъби, като манатарка, сърнела, пачи крак и други. Познаването на дивите гъби е жизнено важно преди да пристъпите към яденето им поради многобройните случаи на отравяне с гъби двойници, които са отровни.

Вкусовите и хранителните качества на гъбите ги правят предпочитана храна от много хора, а съставките им се използват и в други видове промишлености. В страната има и много ферми отглеждащи различни видове печурки и други култивирани гъби за нуждите на пресния пазар.


Гъби , Гъби - култивирани , Кладница , Култивирана печурка , Манатарка , Сърнела
Прочети повече
Затвори