Община Лозница е разположена в Североизточна България и заема централната източна част на Разградския регион. Общината се включва в Дунавската хълмиста равнина. Тя е почти еднакво отдалечена от трите големи града – Разград, Търговище и Шумен.

Стефан Георгиев- НИМ работи в областта на зърнопроизводството и семепроизводсртвото. Стефан Георгиев - НИМ ET е една от водещите фирми у нас за производство и отглеждане на сортови семена от България, Австрия, Германия и Франция. Произвеждаме семена от: Ечемик, Слънчоглед, Царевица,

Общопрактукуващ лекар

Производство и търговия със закуски хранителни и промишлени стоки.

Приемаме и изпълняваме поръчки за изработване на машини и нестандартно оборудване с различно предназначение. Поемаме ангажимент за монтаж, поддръжка и дооборудване. Ситона Груп ООД - Машини за преработка на орехи, лешници и др.. Ситона Груп ООД - Машини за производство на Екобрикети.

Предучилищно и основно образование

Друго обучение за възрастни и друга образователна дейност. некласифицирана другаде

Предучилищно и основно образование

Лозница
Арма АД произвежда стоманена сферична арматура стоманени и чугунени отливки за машиностроенето енергетиката и химическата промишленост изделия от тефлон и тефлоново покритие на метални детайли.