Предимства на покрив с керемиди от мед | BUSINESS.bg

Предимства на покрив с керемиди от мед

Дата: Автор:

Предимства на покрив с керемиди от мед

Съвременното строителство е един от най-бързо развиващите се отрасли на икономиката. Свидетели сме на въвеждането на множество и иновации във фасадите, изолациите, дограмата както и в покривните материали които се влагат.

Една от доказаните във времето технологии е изграждането на покриви от медна ламарина и покриви от керемиди от мед. Покривите от мед са доказали във времето своята безспорна техническа здравина и красота. Имат и още едно предимство пред стандартните покриви от керамични керемиди и бетонни керемиди - те са много по-леки,
и не тежат на покривната конструкция.  

Керемидите от мед се полагат върху П профили през 200мм, самите профили са с дебелина на ламарината 1,5мм. Профилите се полагат върху стоманена конструкция от правоъгълни тръби с клетка 300/300мм или 400/400мм, както и по желание на клиента.

ЖИВОТ НА ЛАМАРИНАТА ОТ МЕД – МИНИМУМ 100 ГОДИНИ

Покрив от Битум или керамични керемиди имат срок на годност 20 години, а покрива изграден от мед има експлоатационен срок на годност над 100 години. Този вид покриви са малко по-скъпа, но разумна инвестиция, заради срока си на експлоатация.  На фона на дълготрайността и устойчивостта си, покривите с керемиди от мед те са икономически изгодни и представляват разумна инвестиция.

Покрива от мед може напълно да бъде рециклиран и реновиран. В Германия, Австрия и Швейцария, Дания и Белгия има старинни замъци изградени преди 350 – 400 години, на които покривите са от мед и до днес са се запазили непокътнати от времето.  

Покривите от мед се прилагат при наклон на покрива от 15 до 60 градуса наклон на покривната конструкция. На практика няма наклон на покрив и профил на покривната конструкция, която да не може да бъде изпълнена от мед и медни керемиди.

Медта е ковък метал и попаднал в ръцете на изкусен майстор на покриви може да заеме всяка една зададена му форма.

Керемиди от мед  

Керемидите от мед са с приблизително тегло – 7кг/м2 и дебелина на материала 0.6мм,  с трапецовидна или кръгла форма. Предлагат се в разнообразие от цветове по RAL от Руф Къмпани. Стоманената конструкция върху която се монтират е с тегло от 12 до 20 кг/м2 в зависимост от клетката. Върху П профилите от 1.5мм се полага топло и звуко изолация с дебелина 5мм, която заменя 50мм минерална вата.

ПОКРИВИ ОТ МЕД – ПРЕДЛАГАНИ ОТ РУФ КЪМПАНИ

Покривите от медни керемиди могат да бъдат монтирани на музеи, църкви, зъмъци, фамилни къщи, обществени сгради читалища, библиотеки и хотели. Медната ламарина, e материал с който Руф Къмпани изгражда покриви на Църкви, жилищни сгради, еднофамилни къщи, административни сгради. 

Покрива от медни керемиди са подходящи за плоски, куполовидни, като на църква, ромбовидни покриви, като например замъка в Равадиново, както и за скатни покриви.

ПОКРИВА ОТ МЕД ИМА РЕДИЦА ТЕХНИЧЕСКИ И ЕСТЕТИЧЕСКИ ПРЕДИМСТВА.  

На първо място, този вид покрив е  много красив и дава възможност за всякакви архитектурни решения, които не могат да се изпълнят със стандартния вид керамични и бетонови керемиди. 
 
С времето върху медните покриви се появява естествена патина и именно този защитен оксиден слой, пази медния покрив от корозия през целия му живот.

Прясно поставени покрив от мед има естествен цвят в червено-жълто и ярко блести на слънцето. След като влезе в съприкосновение с кислорода във въздуха, през първата година медния покрив променя цвета  си и преминава от кафяв, до матово-черен цвят.  След време тези оксиди променят цвета си до малахитово – зелено.  Медната патина на покрива придава на дома аристократизъм и средновековно величие и практически напълно прегражда достъпа на кислород и други вещества в основния метал.  Ето защо медният покрив надеждно защитава къщата от различните атмосферни явления в продължение не на десетки, а на стотици години.    

Къща с меден покрив изглежда красиво и се слива естествено с фона на заобикалящата ви природа.

Друго предимство на медните покриви е, че те се захващат със крепежни елементи за покривната конструкция и така покривите са много устойчиви на ураганни ветрове.

Покривите от Медни Керемиди произвеждани и изграждани от РУФ КЪМПАНИ, се характеризират се  с устойчивост в много големи температурни  амплитуди.

Медните покриви не променят своите експлоатационни качества при температурен диапазон от минус – 70 до плюс 150 градуса по Целзий. Температурата  на топене на медта  е 1083 градуса по Целзий. и това я прави устойчива на пожари и създава пречка за разпространението на огъня.

Няма ограничения за допустимия наклон на покрива при който може да се монтира покрив от мед и медни керемиди предлагани от Руф Къмпани.

Галерия - Предимства на покрив с керемиди от мед


Статията беше предоставена от: Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД - Вижте още

Руф Къмпани ЕООД

Руф Къмпани ЕООД е една от водещите компании в продажбата и монтажа на метални керемиди в България. Вече повече от десет години се занимава с изграждане на покриви и продажба на покривни материали. Покривите с метални керемиди възникват преди повече от 50 години във Финландия.
София, бул. Симеоновско Шосе 120

Мнения за Предимства на покрив с керемиди от мед


Относно: Мнение за Покрив от Мед

Публикувано от: , на: 2020-03-11 14:19:19
Наш близък имаше къща със стандартен покрив от керамични керемиди в борова гора и всяка година имаше проблеми с почистване на покрива от борови иглички, със счупени керемиди и задръстване на улуците. Посъветва се със специалист по покривите и си направи покрив от медни керемиди и ни сподели че това е една от най - добрите инвестиции които е правил за имота си.

Напиши мнение за Предимства на покрив с керемиди от мед


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.