Искър е град в Северна България, намира се в Плевенска област и е в близост до градовете Плевен и Долни Дъбник. Старото му име е Пелово. Градът е административен център на Община Искър. Градът се намира на 1500m от р. Искър , на 32 км от Плевен, на 18 км от Кнежа и на 5 км от съседното с.

Искър
ТПК "ФИЛТТЕХ" е традиционен производител на филтърна техника от типа филтри сухи късетъчни, предназначени за пречистване на въздух в силно запрашени помещения и инсталации с производителност от 15 000 куб.м до 40 000 куб.м на час. В състояние сме, чрез нашите квалифицирани специалисти

Комплексът се намира в местността Щъркелово гнездо, на брега на язовир Искър, само на 40 км. от гр. София, и на 15 км. от гр. Самоков. Вековните борове и шумът на вълните на язовира създават неповторим уют. Мястото е идеално за вашата почивка, далече от шума на града и забързаното

Предучилищно и основно образование

Средно общо образование

Производство и дистрибуция на течни пастьоризирани яйчни продукти.

Проектиране, изработване, монтаж и гаранционно обслужване на машини за хлебопроизводство (хлебопекарни, тестооформители, тестомесачки, ситоразбухватели и др.).

Производство на фурни за хляб двуетажни и четири етажни . Една година гаранция. Ремонт на тестомесачки и други видове фурни.