Община Сливница се намира в централната част на Западна България. Разположена е на 25 км от София и на 26 км от западната ни граница със Сърбия. Заема площ от 187 кв.км, наброява 9900 жители и включва 13 населени места:

Сливница
През 1990 г. е регистрирано ЕТ Владимир Тодоров – град Сливница с основен предмет на дейност транспорт и дистрибуция на Инертни Материали. ЕТ е преобразувано през 2005 г. във ВАТ-КАР ЕООД, като фирмата е разширила дейнотта си и параметрите на предлаганите услуги.

Фирма Стефани 43 - Стефан Кръстев - ЕТ произвежда всякакви марки варови и бетонови разтвори, бетонови елементи.Варов разтвор се употребява за измазване на вътрешни и външни стени при обикновено изпълнение независимо от предназначението на сградата. Бетонът е композитен строителен материал

English translation is in progress or not avaiable.

Сливница
Предлага гуми за леки автомобили от марките: LASSA, KUMHO, MARSHAL, YOKOHAMA, PIRELLI, FATE, WESTLAKE, SILVERSTONE, MAXXIS, AUTOGUARD, NITTO. Извършва монтаж, демонтаж, баланс на гуми и джанти.

Сливница
"КОЛОР 93 МС" ООД на 16.12.1993г. Предмет на дейност е производството на сухи смеси, лепила и шпакловки. Фирмата е специализирана и в консултации и доставка на произведените от нея продукти.

Сливница
Извършване на транспортни услуги в страната и чужбина, и ученически превози , цена по договаряне.

Сливница
Фирма "Аринт 2000" ЕТ е с основна дейност строителство и проектиране. Услугите на фирмата включват широка гама довършителни работи и строително-ремонтни услуги: мазилки, шпакловки, замазки, изолации, гипсокартон, зидария, боядисване и др. Лидер в строителството и дизайна!