Последни новини


Правилният избор на сватбен фотограф в 5 стъпки

Виж още..

Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране

Виж още..

Настоящият срив е подобен на този през 2018 г., твърди Чанпен Джао

Виж още..

БОРДОМ ООД - Вижте още

БОРДОМ ООД

БОРДОМ е фирма специализирана в проектирането и изграждането на високотехнологични дървени къщи. Ние сме екип от професионалисти, занимаващи се с управление на проекти в строителството на селища и индивидуални проекти на жилища, къщи, хотели, вили, бани и др. от масивно дърво. Работим
София, бул. България 53, ет. 2, офис 10

БОРДОМ ООД
БОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООД
БОРДОМ
Професионализъм и индивидуален подход към всеки клиент!

БОРДОМ е фирма специализирана в проектирането и изграждането на високотехнологични дървени къщи. Ние сме екип от професионалисти, занимаващи се с управление на проекти в строителството на селища и индивидуални проекти на жилища, къщи, хотели, вили, бани и др. от масивно финландско дърво. Въз основа на научни принципи и подходи при проектирането и използването на най-новите постижения в строителните технологии и материали, Бордом предлага на пазара нов поглед към дървените конструкции - " Дървени къщи на бъдещето. "

БОРДОМ предлага цялостен подход към организацията на строителството на дървени къщи, от идейния проект до въвеждането на къщата в експлоатация. Обръщайки се към нас, вие спестявате ценно време и часове прекарани в търсене и закупуване на строителни материали, строителни и монтажни дейности, идеи за оптимизиране на разходите, контрол върху работата и т.н. Ние ще направим всичко това, а резултатът ще надмине очакванията ви.

Нашата основна цел е развитието на алтернативни технологични решения в областта на жилищното строителство, което позволява да се реализират основните принципи на екологично чисти къщи и възможност за живеене в един достъпен, безопасен за околната среда и енергийно ефективен дом.

Сбъднете вашият дом мечта с БОРДОМ!

БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД

ТИПОВИ ПРОЕКТИ ДО КЛЮЧ, ОТ 380евро/кв.м

БОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООД
  • Къщи от слепени масивни греди
  • Къщи от кръгли и квадратни греди
  • Къщи ЕРОРЕКС
  • Къщи PRECUT

Предимства на къщите от масивно дърво пред къщите от стоманобенонна конструкция и тухли!Къща от изцяло масивно или слепено масивно дърво

Къща от изцяло масивно или слепено масивно дърво, т. нар. log house - това е традиционно умен и безопасен избор. За разлика от масивната къща, дървената къща е сама по себе си произведение на изкуството и се вписва перфектно във всеки пейзаж, тъй като дървото, особено финландския снежнобял смърч, има изключително красива текстура и с времето не остарява, а си остава винаги актуално.

Най-добрият начин да се живее здравословно

Най-добрият начин да се живее здравословно - Изследователите твърдят: къщата от масивно дърво създава най-комфортната за човешкото здраве вътрешната атмосфера. Благодарение на природните си дадености дървото нормализира кръвното налягане и функцията на белите дробове, подобрява съня и самочувствието, повишава интелекта и работоспособността, премахва стреса и даже стимулира паметта, а слънчевия цвят на дървесината подобрява настроението . Дървената къща живее заедно със своите собственици, дарявайки им силата на земята и енергията на слънцето. Популярността на дървените къщи се увеличава в световен мащаб още и затова, че имат цяла редица преимущества пред къщите построени от всякакъв друг тип материали.

Най-трайни и издръжливи

Най-трайни и издръжливи - Дървената къща - това е най-стария и най- традиционен за живеене дом. В продължение на векове хората са се облагодетелствали от дървото – този натурален, топъл и полезен материал. Много дървени къщи, в които се живее и до днес са на възраст стотици години.

Най-икономична

Най-икономична - За разлика от всички други строителни материали, отчитайки едновременно, екологичността, дървената къща, благодарение на природните си дадености е най-енергийно ефективна. Основно предимство е фактът, че където и да било по стените й няма " студени мостове " и повърхности, където може да кондензира влага .

Най-екологични

Най-екологични - Доказано е, че дървото е Най-екологично чистия строителен материал.

Най-устойчиви на земетресение

Най-устойчиви на земетресение - Основната причина за строителството на къщи от масивно дърво в Япония , Централна Азия , Кавказ и други региони е тяхната сеизмична устойчивост. Както е известно гредите, от които са направени стените, може малко да се „разместват” помежду си без да се нарушава конструкцията на къщата, което ги предпазва от увреждане и при най-разрушителните земетресения.

Най-"дишаща"

Най-"дишаща" - Под " дишаща " конструкция се разбира тази, която има способността да филтрира, пречиства и охлажда входящия въздушен поток. Дървените къщи са - най " дишащите ", защото пропускат през стените си да минава въглероден диоксид и други газообразни замърсени вещества , които се намират във въздуха в затворените помещения .

Най-оптималното ниво на влажност

Най-оптималното ниво на влажност - Особено важно е влажността на въздуха в къщата да е на оптимално ниво, тъй като разпространението на бактерии и други причиняващи инфекции микроорганизми се разпространяват в помещения както с влажен, така и със сух въздух. При наличие на прекалено влажен въздух се размножават плесени, мухъл, гъбички, а при сух се инфектират лесно дихателните пътища. Когато човек обитава дадена къща се получава разлика във влажността на различните помещения и вътрешния въздух е винаги по – сух, особено зимата. Предимството на дървена къща в случая е, че стените имат способността да отнемат излишната влага на въздуха в затворените помещения и да я освобождават навън, а когато въздухът е сух правят точно обратното. По този начин се поддържа перфектен баланс на влажността.

Асоциацията на Астматиците и хората с алергии препоръчват оптимална влажност на въздуха 25-45 %, така че дървената къща е най-добрият вариант, както за тях, така и за хората, които се загрижени за здравето си.

Най-чистият въздух

Най-чистият въздух - Благодарение на уникалната структура на дървото, се осъществява постоянен обмен на въздуха и по този начин се решава основния проблем – филтрация на помещението и отвеждане извън него на токсичните газове от въздуха.

Проучванията показват, че за разлика от дървения материал, при къщите строени с други строителни материали се получава точно обратното, повишава се натрупването на бактерии, плесени, акари , тъй като същите строителни материали са наситени с диметиламин, сероводород, амоняк, феноли, бензоли и др., и така повече от 400 подобни имена, които повишават чувствителността на човека към различни заболявания, особено на алергии и астма.

Най-свеж въздух

Най-свеж въздух - Едно от най-важните свойства на масивната дървесина е способността й да улавя влагата в помещенията, когато нивото й се повиши и обратното при намаляване на нивото да я отдава обратно. Такова естествено регулиране на влажността вътре в дървената къща дава възможност на своите собственици винаги дишат свеж въздух.

Най-топли и уютни през зимата

Най-топли и уютни през зимата - Благодарение на факта, че стените са направени от дърво и изравняват нивата на влажност в къщата, то по всяко време на годината се поддържа приятна температура - лято е прохладно, а през зимата е топло. През зимата дървените къщи са най-топлите, тъй като дървото има добрите топло изолационни свойства, поради ниската си естествена плътност.

Най-прохладни през лятото

Най-прохладни през лятото - През лятото дървените къщи са най – прохладни, тъй като поради строежа на влакната, дървените стени пропускат въздух в двете посоки, което естествено вентилира къщата и предпазва от нагряване от вътре. Поради тази причина, климатици в дървените къщи не са необходими.

БОРДОМ и ScarletFlower

Дървени къщи от качествен материал за висок стандарт на живот

www.scarletflower.bg

БОРДОМ ООДБОРДОМ ООДПървият по рода си затворен комплекс от луксозни еко къщи строен в България. Всички детайли са уникални по рода си и не са правени преди това със същия дизайн. Самите къщи са проектирани индивидуално и специално за комплекса и в света нямат аналози.

Ако се съмнявате! Всичко, което се вижда на предварителните 3D визуализации е проектирано и ще изглежда точно така. Като се започне от порталната врата, паркингите, сградата за административно обслужване, къщите, пешеходните алеи, ландшафтното оформление, уличното осветление, детската площадка и се завърши с автоматизираната поливна система.
БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД

Мнения за БОРДОМ ООД


The company has no review.

Напиши мнение за БОРДОМ ООД


Поставете отметката.
Съгласен съм | Условия за писане на мнения

Уважаеми клиенти когато публикувате мнение Ви молим да запазите добрия тон на общуване и да се придържате и излагате фактите които касаят и описват конкретния случай. Всякакви коментари и обидни квалификации по адрес на хората или фирмите за които пишете и са в разрез с добрия тон на общуване ще бъдат премахвани.

Коментарите може да бъдат изтрити от модераторите, ако съдържат обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

ПРАВО НА ОТГОВОР - На всяка фирма, към която се отнася конкретният коментар или мнение, се дава правото на отговор.

Последни новини


Правилният избор на сватбен фотограф в 5 стъпки

Виж още..

Как да декорирате мечтания дом: вдъхновение и съвети за декориране

Виж още..

Настоящият срив е подобен на този през 2018 г., твърди Чанпен Джао

Виж още..