Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..

БОРДОМ ООД - Вижте още

БОРДОМ ООД

БОРДОМ е фирма специализирана в проектирането и изграждането на високотехнологични дървени къщи. Ние сме екип от професионалисти, занимаващи се с управление на проекти в строителството на селища и индивидуални проекти на жилища, къщи, хотели, вили, бани и др. от масивно дърво. Работим
София, бул. България 53, ет. 2, офис 10

БОРДОМ ООД
БОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООД
БОРДОМ
Професионализъм и индивидуален подход към всеки клиент!

БОРДОМ е фирма специализирана в проектирането и изграждането на високотехнологични дървени къщи. Ние сме екип от професионалисти, занимаващи се с управление на проекти в строителството на селища и индивидуални проекти на жилища, къщи, хотели, вили, бани и др. от масивно финландско дърво. Въз основа на научни принципи и подходи при проектирането и използването на най-новите постижения в строителните технологии и материали, Бордом предлага на пазара нов поглед към дървените конструкции - " Дървени къщи на бъдещето. "

БОРДОМ предлага цялостен подход към организацията на строителството на дървени къщи, от идейния проект до въвеждането на къщата в експлоатация. Обръщайки се към нас, вие спестявате ценно време и часове прекарани в търсене и закупуване на строителни материали, строителни и монтажни дейности, идеи за оптимизиране на разходите, контрол върху работата и т.н. Ние ще направим всичко това, а резултатът ще надмине очакванията ви.

Нашата основна цел е развитието на алтернативни технологични решения в областта на жилищното строителство, което позволява да се реализират основните принципи на екологично чисти къщи и възможност за живеене в един достъпен, безопасен за околната среда и енергийно ефективен дом.

Сбъднете вашият дом мечта с БОРДОМ!

БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД

ТИПОВИ ПРОЕКТИ ДО КЛЮЧ, ОТ 380евро/кв.м

БОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООДБОРДОМ ООД
  • Къщи от слепени масивни греди
  • Къщи от кръгли и квадратни греди
  • Къщи ЕРОРЕКС
  • Къщи PRECUT

Предимства на къщите от масивно дърво пред къщите от стоманобенонна конструкция и тухли!Къща от изцяло масивно или слепено масивно дърво

Къща от изцяло масивно или слепено масивно дърво, т. нар. log house - това е традиционно умен и безопасен избор. За разлика от масивната къща, дървената къща е сама по себе си произведение на изкуството и се вписва перфектно във всеки пейзаж, тъй като дървото, особено финландския снежнобял смърч, има изключително красива текстура и с времето не остарява, а си остава винаги актуално.

Най-добрият начин да се живее здравословно

Най-добрият начин да се живее здравословно - Изследователите твърдят: къщата от масивно дърво създава най-комфортната за човешкото здраве вътрешната атмосфера. Благодарение на природните си дадености дървото нормализира кръвното налягане и функцията на белите дробове, подобрява съня и самочувствието, повишава интелекта и работоспособността, премахва стреса и даже стимулира паметта, а слънчевия цвят на дървесината подобрява настроението . Дървената къща живее заедно със своите собственици, дарявайки им силата на земята и енергията на слънцето. Популярността на дървените къщи се увеличава в световен мащаб още и затова, че имат цяла редица преимущества пред къщите построени от всякакъв друг тип материали.

Най-трайни и издръжливи

Най-трайни и издръжливи - Дървената къща - това е най-стария и най- традиционен за живеене дом. В продължение на векове хората са се облагодетелствали от дървото – този натурален, топъл и полезен материал. Много дървени къщи, в които се живее и до днес са на възраст стотици години.

Най-икономична

Най-икономична - За разлика от всички други строителни материали, отчитайки едновременно, екологичността, дървената къща, благодарение на природните си дадености е най-енергийно ефективна. Основно предимство е фактът, че където и да било по стените й няма " студени мостове " и повърхности, където може да кондензира влага .

Най-екологични

Най-екологични - Доказано е, че дървото е Най-екологично чистия строителен материал.

Най-устойчиви на земетресение

Най-устойчиви на земетресение - Основната причина за строителството на къщи от масивно дърво в Япония , Централна Азия , Кавказ и други региони е тяхната сеизмична устойчивост. Както е известно гредите, от които са направени стените, може малко да се „разместват” помежду си без да се нарушава конструкцията на къщата, което ги предпазва от увреждане и при най-разрушителните земетресения.

Най-"дишаща"

Най-"дишаща" - Под " дишаща " конструкция се разбира тази, която има способността да филтрира, пречиства и охлажда входящия въздушен поток. Дървените къщи са - най " дишащите ", защото пропускат през стените си да минава въглероден диоксид и други газообразни замърсени вещества , които се намират във въздуха в затворените помещения .

Най-оптималното ниво на влажност

Най-оптималното ниво на влажност - Особено важно е влажността на въздуха в къщата да е на оптимално ниво, тъй като разпространението на бактерии и други причиняващи инфекции микроорганизми се разпространяват в помещения както с влажен, така и със сух въздух. При наличие на прекалено влажен въздух се размножават плесени, мухъл, гъбички, а при сух се инфектират лесно дихателните пътища. Когато човек обитава дадена къща се получава разлика във влажността на различните помещения и вътрешния въздух е винаги по – сух, особено зимата. Предимството на дървена къща в случая е, че стените имат способността да отнемат излишната влага на въздуха в затворените помещения и да я освобождават навън, а когато въздухът е сух правят точно обратното. По този начин се поддържа перфектен баланс на влажността.

Асоциацията на Астматиците и хората с алергии препоръчват оптимална влажност на въздуха 25-45 %, така че дървената къща е най-добрият вариант, както за тях, така и за хората, които се загрижени за здравето си.

Най-чистият въздух

Най-чистият въздух - Благодарение на уникалната структура на дървото, се осъществява постоянен обмен на въздуха и по този начин се решава основния проблем – филтрация на помещението и отвеждане извън него на токсичните газове от въздуха.

Проучванията показват, че за разлика от дървения материал, при къщите строени с други строителни материали се получава точно обратното, повишава се натрупването на бактерии, плесени, акари , тъй като същите строителни материали са наситени с диметиламин, сероводород, амоняк, феноли, бензоли и др., и така повече от 400 подобни имена, които повишават чувствителността на човека към различни заболявания, особено на алергии и астма.

Най-свеж въздух

Най-свеж въздух - Едно от най-важните свойства на масивната дървесина е способността й да улавя влагата в помещенията, когато нивото й се повиши и обратното при намаляване на нивото да я отдава обратно. Такова естествено регулиране на влажността вътре в дървената къща дава възможност на своите собственици винаги дишат свеж въздух.

Най-топли и уютни през зимата

Най-топли и уютни през зимата - Благодарение на факта, че стените са направени от дърво и изравняват нивата на влажност в къщата, то по всяко време на годината се поддържа приятна температура - лято е прохладно, а през зимата е топло. През зимата дървените къщи са най-топлите, тъй като дървото има добрите топло изолационни свойства, поради ниската си естествена плътност.

Най-прохладни през лятото

Най-прохладни през лятото - През лятото дървените къщи са най – прохладни, тъй като поради строежа на влакната, дървените стени пропускат въздух в двете посоки, което естествено вентилира къщата и предпазва от нагряване от вътре. Поради тази причина, климатици в дървените къщи не са необходими.

БОРДОМ и ScarletFlower

Дървени къщи от качествен материал за висок стандарт на живот

www.scarletflower.bg

БОРДОМ ООДБОРДОМ ООДПървият по рода си затворен комплекс от луксозни еко къщи строен в България. Всички детайли са уникални по рода си и не са правени преди това със същия дизайн. Самите къщи са проектирани индивидуално и специално за комплекса и в света нямат аналози.

Ако се съмнявате! Всичко, което се вижда на предварителните 3D визуализации е проектирано и ще изглежда точно така. Като се започне от порталната врата, паркингите, сградата за административно обслужване, къщите, пешеходните алеи, ландшафтното оформление, уличното осветление, детската площадка и се завърши с автоматизираната поливна система.
БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД БОРДОМ ООД

Последни новини


Бар оборудване - какъв трябва да е добре обзаведеният бар?

Виж още..

Различните материали, от които се изработват детските матраци

Виж още..

Повишаване на имунитета: Полезни начини за укрепване на имунната система

Виж още..